Hi ha molta de gent que encara s’ho demana, i per això farem una mica de història ja que:


A prop de Maristel.la l'ermita d’Esporles, devora el cim de la Fita del Ram, hi ha la cova dels Ermassets! Segons la llegenda, recollida per mossèn Alcover, un ermasset és un ésser de mitjana estatura, de color verd, molt magre i amb ulls grossos, amb les orelles tres vegades les d'un home, braços llargs i mans allargades amb ungles ben esmolades, cames primes però molt àgils. L'ermasset és l'encarregat de custodiar el tresor que hi ha al fons de la cova i que, naturalment, ningú no ha trobat. De moment… perquè l’any 2007 i després de fer molta feina i amb una sola il·lusió, 9 residents de la vila esporlerina, van esser els Socis Fundadors del Club d’esports de Muntanya d’Esporles denominant-se ERMASSETS per tal de preservar el tresor que és conviure amb la naturalesa realitzant esport i d’aquí neix una família amb sentiment de color verd!


Cal recordar els noms d’aquests Socis fundadors, alguns dels quals han passat a esser Socis d’Honor i que tenen en comú una estima innegable per la muntanya i l’esport al mateix temps:


• Antoni Vicenç Ferra, Vicenç Ribas , Fran Ramon, Pere Joan Trias, Bernardí Morey, Llucià Alorda, Sebastià Garau, Josep Sabater i Jaume Trias.


Enguany (2013) i amb les ganes de continuar que van tenir aquestes persones en els seus inicis, els Ermassets han crescut i no poc creant seccions d’acord a l’esport més especialitzat com pot esser la escalada, les curses per muntanya, la bicicleta de muntanya i el senderisme i el Club té com a objectius bàsics: el foment, el desenvolupament, la difusió i la pràctica continuada d'activitats i esports de muntanya i estarà inclòs a la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada (FEDME).


Paral·lelament s'organitzaran altres tipus d'activitats de caire cultural amb la temàtica principal de la muntanya i el medi.


Cal destacar els dos Socis d’honor del Club que van esser fundadors i encara ara col·laboren de forma activa donant el seu suport i recolzament per tot on passen els Ermassets!


PATROCINADORS

COL·LABORADORSHISTÒRIA
© 2013 · Ermassets Club de Muntanya d'Esporles
Dissenyat per ivanriosdisseny.com
GESTIÓ DE PERFILS