Degut a les peculiaritats de l’escalada, sempre ha existit un buit en les primeres etapes formatives d’aquesta. Els motius poden ser molts i variats: poca associació entre escaladors a nivell federatiu, ser un dels anomenats esports minoritaris, la necessitat d’uns mínims coneixements tècnics, l’aprenentatge d’ús de materials tècnics, etc.


Aquest problema es va fer evident per un grup d’amics que formaven part del Club de Muntanya i Escalada Ermassets, els qui van decidir posar solució. D’aquesta manera neix l’Escola d’Escalada Ermassets a l’any 2009.


L’escola està orientada per cobrir les necessitats formatives de les primeres categories o “esport base” (nins/es de entre 5 i 17 anys), però també volen donar la possibilitat d’apropament a totes aquelles persones amb interès per escalar, que mai han pogut o no s’han atrevit a fer-ho.


L’escalada és una de les formes bàsiques dels moviments en els éssers humans, pel que és una activitat clau per descobrir l’entorn infantil i juvenil; afavoreix la salut gràcies a una millora de la musculatura esquelètica, de la flexibilitat, de les facultats coordinatives i psicològiques, etc; afavoreix la cooperació, la relació entre companys; fomenta el desenvolupament de la personalitat, l’autoestima, el contacte amb la naturalesa, etc.


Han passat ja 5 anys des de la creació de l’escola d’escalada. Durant aquets, han participat més de 200 alumnes.


Les activitats que composen l’escola són: les classes d’escalada que s’imparteixen setmanalment, adaptades a cada grup en funció de nivell i edat; el campus d’estiu; i diferents activitats competitives que es realitzen al llarg de tot l’any, com poden ser lligues d’escalada internes, jornades de portes obertes durant les festes de Sant Pere, etc…


Després de tot aquest temps, l’escola s’ha consolidat com un dels valors més importants del Club Ermassets i com a referència a nivell comarcal de la bona implicació respecte al esport base. Com a mostra es poden indicar les diverses victòries absolutes a la Copa Balear d’escalada en bloc, per part de dos esportistes formats a l’escola, així com excel·lents resultats en els campionats i copes d’Espanya d’escalada en dificultat durant l’any 2012.


Desitgem que això, segueixi així durant molts d’anys.


PATROCINADORS

COL·LABORADORSESCALADA
© 2013 · Ermassets Club de Muntanya d'Esporles
Dissenyat per ivanriosdisseny.com
GESTIÓ DE PERFILS