Pareix increïble que com a modalitat esportiva de la muntanya, els Ermassets no contéssim amb una secció de barranquisme, fet que ens ha animat a crear-la recentment sense saber encara l’interès que pot despertar entre els socis, per això ho volem fer amb una mica de historia i fomentant els valors del Club i del Poble envers l’esport i la muntanya!!


El descens de Torrents és una activitat esportiva consistent en seguir el recorregut de la llera d’un torrent o d’un riu , més o manco encaixat, en sentit descendent, salvant els obstacles que es presentin de la manera més senzilla i segura.


Aquesta activitat fa servir tècniques d’altres pràctiques esportives de l’entorn de la muntanya com l’escalada, l’espeleologia i el senderisme.


La evolució del Barranquisme o descens de Torrents a Mallorca des de que l’any 1965, uns dels Socis d’honor del Club i dos companys més realitzessin el descens del Gorg Blau-Sa Fosca, fins a data d’avui, ha variat molt i sobretot s’ha popularitzat, de vegades en excés i sense formació, fet que des del Club volem evitar.


Per això i en vistes a que els més joves en un futur puguin gaudir d’aquests paratges tan emblemàtics amb seguretat, ens hem plantejat oferir a tots els Socis la oportunitat de gaudir d’aquesta disciplina esportiva amb SORTIDES PROGRAMADES (Calendari), CURSOS DE INICIACIÓ i/o PERFECCIONAMENT i sobretot jornades muntanyenques diferents practicant esports en la família Ermasset!!


Contarem en aquesta secció amb la col·laboració del Socis que tenen més experiència en el descens de barrancs (Tècnics Esportius), informant a través del Blog, empreses del poble que aportaran material per a realitzar les sortides i els col·laboradors habituals del Club.


I el més important per aquesta Secció, sens dubte per el lloc on es desenvolupa l’activitat és i serà la conservació, divulgació i protecció d’aquests espais naturals tan emblemàtics com son: ELS TORRENTS!


Animeu-vos a demanar informació a través de la vocalia, el blog o el correu electrònic: barranquisme@ermassets.org


PATROCINADORS

COL·LABORADORSBARRANQUISME
© 2013 · Ermassets Club de Muntanya d'Esporles
Dissenyat per ivanriosdisseny.com
GESTIÓ DE PERFILS